Call Us : +31436012834

proeverij

Home  >>  proeverij

Flammkuchen Spicy Turkey

Flammkuchen proeverij

flammkuchen eten, lekker en niet duur!

Proeverij van Flammkuchen! ( all you can eat )
Voor 24,50 pp serveren wij een assortiment aan kleinere Flammkuchen vergezeld van een kleine salade, zodat u naar hartenlust kunt proeven
en genieten van verschillende combinaties van ingrediënten, zowel vegetarisch als veganistisch

we sluiten af met een zoete Flammkuchen met een bolletje vanille ijs met slagroom (ook vegan)
voor 2 tot 4 personen per tafel, bij grotere gezelschappen serveren wij een assortiment flammkuchen van de normale maat

Wij maken ze helemaal zelf. Van bloem water en gist maken we het deeg voor de bodem.
Deze  bodem bestrijken we eerst met een laagje schmand (een soort crème fraiche). Daarna ze worden belegd met eenvoudige maar smaakvolle ingrediënten en worden gebakken in een oven met chamotte steen. Aan de temperatuur van de oven, die meer dan 300 graden bedraagt, dankt dit heerlijke gerecht zijn naam.

Ze worden wel vergeleken met een pizza, maar de bodem is veel dunner en krokanter. Zonder tomatensaus maar met creme fraiche, waardoor ze een andere smaak sensatie geven dan pizza. Heb je een lekkere flammkuchen geproefd, dan wil je nooit meer pizza!!

De oorspronkelijke Franse naam voor dit gerecht is tarte flambe. Restjes brooddeeg werden belegd met room, spek en restjes uit de keuken. Daarna in de oven geschoven om te bepalen of de temperatuur van de oven al goed was om brood te bakken. Als de tarte flambe na ongeveer 4 minuten mooi krokant is en niet verbrand, is de oven temperatuur perfect.